Fellows 2012-2013

Team onkologen

Rui Chen Rui Chen
Civingenjör Mekatronik & BSc Business Administration
Rui har en civilingenjörsexamen i design och produktframtagning med inriktning mot mekatonik och en kandidatexamen i ekonomi. Han har tidigare jobbat i drygt två år på ett större medicintekniskt företag som produktutvecklare. Rui har ett väligt stort intresse för medicinsk teknik, produktutveckling och entrepenörskap och trivs väldigt bra med CIF som är en kombination av detta.
Louise WarmeLouise Warme (fd Landqvist) Louise Warme
Leg läkare
Louise har arbetat som läkare inom olika discipliner samt forskat både kliniskt på sjukvårdsorganisationer i Zambia och prekliniskt inom neurologi. Hon har tidigare vunnit idésteget i Venture Cup Väst med en medicinteknisk affärsidé, verkat inom Svenska Läkaresällskapet och gjort ett intenational clerkship inom barnneurologi på Harvard.
Andreas RundströmAndreas Rundström  Andreas Rundström
Civilingenjör Teknisk Fysik
Andreas har läst civilingenjörsprogrammet i Teknisk Fysik på KTH med inriktning inom Atomär- och Subatomär fysik. Efter avslutat program på KTH blev det en kortare studieperiod inom företagsekonomi innan han började på Connectas traineeprogram. Under sin tid på Connecta arbetade Andreas till stor del i projekt med tyngdpunkt inom Business Process Management och Case Management.

AnnikaOsterdahlAnnika Österdahl  Annika Österdahl

MSc Biomedicin, MSc Ekonomi

Har tidigare arbetslivserfarenhet inom privat och offentlig sektor med innovationsfrämjande verksamhet och kommersialisering av forskningsintensiva projekt, framför allt inom bioteknik och medicinteknik. Hon har därtill gjort ett internship på ett affärsängelnätverk på Nya Zeeland en sommar. Studerat vid Karoliska Institutet och Handelshögskolan i Göteborg.

 

Team Sjukgymnastik

JonasHanssonJonas Hansson
Civilingenjör Teknisk Biologi, Lic Eng Biofysik

Utvecklade snabbdiagnostik för sepsis med ny mikrochip-teknik inom sin forskning. Har dessförinnan dess jobbat med olika typer av biosensorer, bl.a. ett enkelt alkotest för mobil användning.
EevaLiisaKarjalainenEeva-Liisa Karjalainen Eeva-Liisa Karjalainen
Civilingenjör i Teknisk Fysik, Teknologie Doktor i Biofysik

Affärsorienterad forskare med gedigen kompetens inom life science och teknik. Har även arbetat inom näringslivet som marknadsansvarig och projektledare samt drivit eget företag inom IT-branschen.

AndreasLundquistAndreas Lundquist  Andreas Lundquist Andreas Lundquist

MSc Design and Product Realisation, Mechatronics

Har tidigare arbetat som mjukvaruutvecklare inom inbyggda system på St. Jude Medical samt arbetat på OptiString, ett startup-bolag med en ny innovativ teknik för spänningsomvandling för solpaneler.
MarkusSandenMarkus Sandén
Specialist i allmänmedicin
Innovations- och folkhälsointresserad läkare som har drivit utvecklingsarbete i primärvård såsom intern hemsida, schema, vårdprogram och interkollegialt kunskapsutbyte. Har erfarenhet av arbete i ledningsgrupp på vårdcentral samt föreningsuppdrag och politiska uppdrag. Har arbetat som volontär med hälso- och sjukvård i Guatemala.

Mejla oss på fornamn.efternamn@clinicalinnovation.se.